Webdesign Brabant Art Webdesign
 Brabant
Art

Responsive webdesign

Responsive design

Responsive design

Responsive webontwerp is het ontwerp van pagina's op internet waarmee u de juiste weergave van een web resource kunt krijgen op alle apparaten die op het netwerk zijn aangesloten (smartphones, tablets, laptops, pc's). Pagina's met dit ontwerp passen zich aan aan de parameters van het browservenster die zijn opgegeven door de gebruiker of het apparaat.


Tegenwoordig is een soortgelijk ontwerp van de pagina's van de website noodzakelijk in webontwikkeling. De reden hiervoor is een groot aantal verschillende apparaten en platforms die verschillen qua resoluties. De adaptieve versie van de website werkt op alle platforms met elke resolutie. Hierdoor hoeft u minder moeite te doen om het idee te implementeren en is het voor de klant ook veel goedkoper om een afzonderlijke mobiele versie en een pc-versie te ontwikkelen.


Volgens het laatste onderzoek van de TNS Web Index is opgemerkt dat slechts 29% van de gebruikers de afgelopen jaren websites heeft bezocht via computers. Meer dan de helft gebruikt zowel computers als smartphones of tablets. In de leeftijdscategorie van mensen onder de 35 jaar gebruikt slechts 10% geen mobiele apparaten om websites op internet te bekijken.

Responsive website laten maken

Responsieve design is een van de belangrijkste componenten van een moderne professionele website. Een grote verscheidenheid aan apparaten van waaruit u toegang heeft tot het internet. Daarom is het belangrijk dat uw website er goed uitziet en correct wordt weergegeven voor elke gebruiker, ongeacht welk apparaat hij gebruikt. Een professionele WordPress website is nu al responsieve website. Als u een WordPress website wilt laten maken, hoeft u zich geen zorgen te maken over adaptiviteit van uw website. Deze krijgt u er gewoon bij.

Responsive website laten maken

Verbeterde gebruikerservaring

Verbeterde gebruikerservaring

De populariteit van mobiele apparaten met internettoegang en de toename van mobiel internetverkeer. Met de toenemende populariteit van mobiele apparaten is het aantal gebruikers dat websites op deze manier benadert aanzienlijk toegenomen. Deze gebruikers zijn een belangrijk deel van uw doelgroep en zij zouden uw website makkelijk en gebruiksvriendelijk moeten kunnen benaderen.


Dringende informatie. Als uw bron nieuws of urgente informatie bevat, is de kans groot dat de gebruiker deze informatie mogelijk via zijn telefoon moet lezen omdat hij op dat moment geen andere apparaten tot zijn beschikking heeft. Een goed responsive webontwerp zorgt ervoor dat de gebruiker dit optimaal kan doen.


Conversie optimalizatie

De zoekalgoritme van Google is gebaseerd op de prioriteit van websites die volledig worden weergegeven aan mobiele gebruikers.

➤ Zoals Google zei:

"Het is belangrijk dat uw website goed werkt op mobiele apparaten. Als u dat nog niet heeft gedaan, wordt het tijd dat u uw website geschikt maakt voor mobiel. Hier volgen enkele redenen waarom uw mobiele aanwezigheid essentieel is voor uw bedrijf:
- Sites die geschikt zijn voor mobiele apparaten eindigen hoger in de zoekresultaten.
- Meer dan de helft van alle zoekopdrachten op Google.com wordt uitgevoerd op een mobiel apparaat.
- Voor veel adverteerders is het overgrote deel van het verkeer afkomstig van mobiele telefoons.
- Als uw site niet geschikt is voor mobiel, is de kans dat bezoekers de website verlaten 5 keer groter."

support.google.com

Dat wil zeggen dat er geen aparte index van websites met lay-out voor mobiele apparaten wordt geïntroduceerd, maar dat in de bestaande prioriteiten de verandering plaatsvindt. Het voordeel in de zoekresultaten zal worden gegeven aan websites die zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten.

Conversie optimalizatie

Responsive website laten bouwen

Responsive website laten bouwen

Maar dat is niet alles. Naast het feit dat uw website correct moet worden weergegeven op een mobiel apparaat, moet de inhoud ervan volledig overeenkomen met de desktopversie. Dat wil zeggen: alle menu-items, secties en teksten moeten identiek zijn. En dit betekent dat het creëren van een afzonderlijke versie van de website voor mobiele apparaten de situatie niet zal redden. Daarom is Mobile-first een prioriteit nu.

➫ Een website ontwikkelen
➫ Een webshop onwikkelen
➫ Services & support

Ga naar Home pagina