Webdesign Brabant Art Webdesign
 Brabant
Art

Website onderhoud

Website onderhouden. Besteed het uit aan professionals!

Een website onderhouden vraagt enige discipline. Want als ondernemer hebben we altijd druk, toch? Daarom is het verstandig het onderhoud van je website uit te besteden. In de drukte van alledag zijn dit namelijk de werkzaamheden die vaak (helaas) verschoven worden naar een later tijdstip. Dat is niet verstandig.

- Waarom besteden we er doorgaans te weinig aandacht aan?

Al gauw heb je als eigenaar van je website de gedachte: Ach, vandaag functioneert mijn website prima. Dus dat zal volgende week of volgende maand ook wel zo zijn. En volgend jaar ook nog wel… En daar zit het probleem. Na verloop van tijd loopt je website meer gevaar en gaat steeds minder presteren. En dat allemaal zonder dat je er erg in hebt. Reden genoeg om hier eens serieus naar te kijken.

Website onderhoud

Wat valt onder websiteonderhoud?

Wat valt onder websiteonderhoud?

- Wat wordt verstaan onder websiteonderhoud? En heeft de website van jouw bedrijf dat allemaal nodig?

Het onderhoud kunnen we opsplitsen in het technische deel en het informatieve deel.

Bij het technische deel kun je denken aan het ontwerp van de site, het aanpassen van de structuur, het plaatsen van extra modules en het wijzigen van bijvoorbeeld de navigatie.

Het informatieve aspect behelst de content. En met content bedoelen we in het algemeen het plaatsen van kwalitatief goede teksten, afbeeldingen en video’s. Indien gewenst kunnen wij zoekmachinevriendelijke teksten schrijven die jouw website hoger laten scoren in de zoekmachines.

Hoeveel kost het om een website te onderhouden?

De prijs voor websiteonderhoud wordt berekend op basis van een uurtarief. Mijn uurtarief voor het onderhouden van jouw website is €35,00. Daarvoor mag je de onderstaande dienstverlening verwachten.

De kosten voor websiteonderhoud bestaan onder andere uit:

 • ➫ Hosting en domeinnaam
 • ➫ E-mail en spamfilter
 • ➫ Back-ups van jouw website
 • ➫ Beveiligde SSL-verbinding
 • ➫ Support en ondersteuning bij vragen over jouw website
 • ➫ Up-to-date houden van het CMS en de template van jouw website
 • ➫ Contentonderhoud (content toevoegen, content updaten)
 • ➫ Design aanpassen
Website laten onderhouden
CTA
Laat jouw website onderhouden door Webdesign Brabant Art. Mail ons en reeds binnen enkele dagen heb je het juiste onderhoudsplan voor jouw site in handen.

Onderhoudspakket website

Pakket Website Ondersteuning Basis €35/maand

Ik bied het pakket Website Onderhoud Basis aan. Het pakket bestaat uit de volgende diensten.

 • ➫ Support en ondersteuning bij vragen over jouw website
 • ➫ Back-ups van jouw website (1 keer per maand)
 • ➫ Maandelijkse up-to-date houden van het CMS, plug-ins en de template van jouw website
 • ➫ Beveiligde SSL-verbinding
 • ➫ Onderhouden van contact met service center van jouw hosting provider

Contentonderhoud is €35/uur

Vergeet niet jouw website regelmatig te updaten met nieuwe teksten.

 • ➫ Content toevoegen
 • ➫ Content updaten

Functionaliteit onderhoud is €35/uur

 • ➫ Functionaliteit /wijzigen/toevoegen
 • ➫ Plug-ins toevoegen en instaleren
CTA
Webdesign Brabant Art staat garant voor een goede prijs-kwaliteitverhouding. Wij leveren de gewenste kwaliteit en je betaalt geen cent te veel.

Onderhoudscontract

Wij kunnen een contract afsluiten voor maandelijkse onderhoudsacties

Wil je het zo gemakkelijk mogelijk? Dan kunnen we dat regelen. Hoe gaan we dat doen? We gaan eenmaal om de tafel zitten (dat mag ook digitaal) en we stemmen af wat nodig is voor de optimalisatie van jouw website. In deze fase bespreken we vooral de noodzakelijke acties die jouw website beter laten presteren en die voor jouw onderneming onontbeerlijk zijn.

Tevens bespreken we de onderdelen van jouw website die onderhoud nodig hebben, maar die wellicht wat minder belangrijk zijn om jouw onderneming draaiende te houden. Op deze wijze kunnen wij met je tot een mix komen die geheel op jouw persoonlijke wensen is afgestemd. Je bepaalt tenslotte wat belangrijk, waardoor je niet meer betaalt dan nodig is.

Onderhoudscontract

CONTACT

Jouw website is jouw inkomstenbron. Ben er zuinig op. Laat hier jouw gegevens achter en ben verzekerd van een professionele websiteondersteuning van Webdesign Brabant Art.

BEL ONS

MAIL ONS

Vraag een offerte aan

Ik stuur mijn gegevens vrijwillig door
loader

Wordpress-website onderhouden

Wordpress-website onderhouden

De ene website is de andere niet. Een Wordpress-website is in de basis een eenvoudige site die zeer gebruiksvriendelijk is. Dus als je over zo’n website beschikt, dan kun je overwegen het websiteonderhoud voor jouw eigen rekening te nemen. In dat geval kun je zelf al snel bijvoorbeeld teksten plaatsen, pagina’s aanmaken en afbeeldingen toevoegen. Ook het uitvoeren van eenvoudige technische aanpassingen behoort tot de mogelijkheden.

Houd er echter rekening mee dat ook bij een Wordpress-website sommige technische aanpassingen door een expert moeten worden uitgevoerd. Maar let op: een Wordpress-website onderhouden vraagt om enige discipline. In sommige gevallen is het daarom beter dit soort werkzaamheden uit te besteden aan een expert.

Websiteonderhoud uitbesteden

Ben je een drukbezette ondernemer? En heb je eigenlijk geen tijd – of helemaal geen zin – om jouw website te onderhouden? Laat het ons weten. Veel bedrijven zijn je reeds voorgegaan en hebben hun websiteonderhoud bij ons ondergebracht. Wat zijn de voordelen van websiteonderhoud uitbesteden?

Hierdoor houd je als ondernemer tijd over. Je kunt jouw tijd besteden aan de zaken waarmee je direct geld kunt verdienen. Dat is tenslotte de bedoeling van zakendoen. Ook heb je hierdoor meer tijd om potentiële klanten te bezoeken. Dat zijn zaken die voor een ondernemer belangrijker lijken dan het onderhouden van een website. Dus informeer bij ons naar de mogelijkheden en geef deze werkzaamheden met een gerust hart uit handen.

Websiteonderhoud uitbesteden
CTA
Ook voor jouw website bestaat er een passende ondersteuning. Besteed het onderhoud uit aan een expert. Dat brengt rust. Hierdoor heb je alle tijd voor jouw core business waar je goed in bent. Slechts een belletje of een mail aan ons is voldoende. Laat het ons weten en wij komen direct in actie.

Wat is een websitebeheerder?

Wat is een websitebeheerder?

In dezen is het belangrijk het verschil aan te geven tussen een websitebouwer en een websitebeheerder. Indien gewenst is het mogelijk om jouw site door een bepaald persoon/bedrijf te laten bouwen, om het vervolgens te laten beheren door een andere partij. Is dat verstandig? Het hoeft in ieder geval geen probleem te zijn. Als je er maar voor zorgt dat jouw websitebeheerder een kundig persoon is.

Een websitebeheerder – ook wel webmaster genoemd – is verantwoordelijk voor het plaatsen van teksten, video’s en afbeeldingen. Let wel: de beheerder mag dat slechts uitvoeren op verzoek van de eigenaar. De beheerder is in staat om nieuwe pagina’s aan te maken om deze zo optimaal mogelijk te laten presteren in de zoekmachines (seo). Daarnaast voert deze persoon de noodzakelijke updates uit en heb je adviezen indien nodig.

Zelf website onderhouden

Kan ik dat zelf ook? Is het inderdaad mogelijk om mijn website helemaal zelf te onderhouden om zo kosten te besparen? In principe is het mogelijk. Het is echter wel afhankelijk van de kennis die je al hebt. Ken je de term CMS niet? Dan is het geen goed idee hieraan te beginnen. Maar ben je er al een beetje bekend mee, dan is het zeker mogelijk.

Wil je zelf jouw website onderhouden? Bepaal dan heel goed wat je zelf zou kunnen en wanneer je hulp nodig hebt. Doorgaans lukt het veel ondernemers om het plaatsen van teksten en afbeeldingen en het uitvoeren van kleine technische aanpassingen zelf te doen. Echter, gaat het om complexe aanpassingen – bijvoorbeeld het plaatsen van een webwinkel – schakel dan zeker een expert in.

Zelf website onderhouden

Website in onderhoud tekst

Website in onderhoud tekst

Vergeet niet jouw website regelmatig te updaten met nieuwe teksten. Waarom? Dat is eenvoudig uit te leggen. Ten eerste is het voor de regelmatig terugkerende websitebezoeker fijn om soms nieuwe artikelen te lezen, bijvoorbeeld een blog over een product of dienst waarin je uitgebreid vertelt over de voordelen hiervan voor de klant.

Het tekstueel onderhouden van jouw website is eveneens belangrijk voor een goede positie in de zoekmachines. Bijvoorbeeld Google vindt het prettig om een nieuw en relevant stuk tekst op jouw site aan te treffen. Zoekmachines waarderen dit enorm en kunnen je daarom belonen met een hogere positie. Indien gewenst schrijven wij - op bijvoorbeeld maandelijkse basis - nieuwe teksten voor jouw site, zodat deze site altijd ‘in beweging’ blijft.

CTA
Heb je een goede copywriter nodig? Laat het ons weten! Wij brengen jouw wensen in kaart en sturen je binnen 24 uur een scherpe offerte.

Hoe vaak website updaten?

Jouw website vraagt regelmatig om een update. Is dat noodzakelijk? Ja. Bij de melding dat je jouw website moet updaten, hoef je niet direct in de stress te schieten. Echter, die melding is er niet voor niets. Die melding geeft als het ware aan dat er iets opnieuw geïnstalleerd moet worden om jouw website optimaal te laten presteren.

Hoe vaak jouw website een update nodig heeft, kan afhankelijk zijn van de complexiteit van jouw site. Jouw websitebouwer kan ongetwijfeld een goed antwoord geven op deze vraag. Los van bovenstaande is het natuurlijk verstandig om regelmatig in jouw CMS te kijken of een update noodzakelijk is. Weet je niet exact hoe het werkt, vraag dan een expert hiernaar te kijken. Wij doen dat graag voor je.

Houd je website veilig en snel door je PHP-versie bij te werken. Ontdek de voordelen van een up-to-date PHP-versie en verbeter de prestaties van je site vandaag nog! Update de PHP-versie van jouw WordPress website vandaag nog voor betere prestaties en beveiliging. Laat je website op volle kracht draaien met de nieuwste PHP-update!

Hoe vaak website updaten?

Ondersteuning voor jouw website

 • ➫ Een website ontwikkelen

 • ➫ Een webshop onwikkelen

 • ➫ Services & support