Webdesign Brabant Art Webdesign
Brabant
Art
Weblog

SATELLIET WEBSITE

Satelliet

Satelliet

(van lat. satelles, genitieve satellitis - lijfwacht, metgezel)


Een satelliet is een kleine hulpsite die is ontworpen om de doelgroep naar de hoofdsite te lokken. Vaak is een satelliet gewijd aan een of meer secties van de hoofdsite. Dus als het thema van de belangrijkste hulpbron reparatie en decoratie is, dan kan de satelliet alleen worden gewijd aan behangen.


Waarom satellieten nodig zijn

Satellietsites zijn een soort "hulpelementen" die verschillende basisfuncties vervullen. Ten eerste kunnen ze worden gebruikt om individuele goederen en diensten te promoten - vooral als de hoofdsite momenteel problemen heeft met posities in de SERP of met verbeteringen.

Ten tweede verhogen satellieten, die onafhankelijke sites zijn met hun eigen publiek en verwijzen naar de hoofdsite, parameters van de laatste als TIC en PR. Met andere woorden, soms is het doel van het maken van satellieten een volledige of gedeeltelijke hit in de TOP-10 zoekresultaten voor relevante zoekopdrachten.


Maar meestal worden satellieten gemaakt om er geld mee te verdienen, dat wil zeggen, ze verkopen links en tonen contextuele advertenties van satellieten. Soms zijn satellieten met hyperlinks aan elkaar gekoppeld om het statische gewicht te vergroten.

Aanbevelingen voor het maken van satellieten

Het creëren van satellieten wordt door zoekmachines vaak gezien als een poging om de resultaten van de uitgifte te beïnvloeden - met alle gevolgen van dien. Daarom moet het maken van een dergelijke site in de eerste plaats gericht zijn op het feit dat de zoekmachine de satelliet als een onafhankelijke en onafhankelijke site waarneemt. Om dit te doen, wordt aanbevolen om het volgende te doen:

  1. 1. Dupliceer geen contactgegevens met de hoofdsite
  2. 2. Gebruik unieke inhoud en ontwerp voor de satelliet
  3. 3. Beheer de satelliet en de hoofdsite vanuit verschillende accounts in webmastertools
  4. 4. Maak idealiter sites op verschillende CMS zodat ze zoveel mogelijk van elkaar verschillen
Soorten satellieten

Soorten satellieten

  • 1. Statisch (niet bijgewerkt)
  • 2. Dynamisch (wordt regelmatig bijgewerkt en heeft daardoor een hoger beschermingsniveau tegen een blokkering in een zoekmachine).
Autor:
Liudmyla Webdesign