Webdesign Brabant Art Webdesign
Brabant
Art
Weblog

WEBSITESNELHEID OPTIMALISATIE

Website snelheid

Websitesnelheid optimalisatie

Een van de belangrijke indicatoren van een website is de laadsnelheid. De laadsnelheid beïnvloedt zowel de houding van uw potentiële klanten ten opzichte van de site als de houding van zoekmachines ten opzichte van de site. Google beoordeeld de laadsnelheid voordat een site wordt weergegeven in de zoekresultaten voor een bepaalde zoekopdracht, dus hoe lager de snelheid, hoe kleiner de kans dat deze op fatsoenlijke posities staat, en als resultaat, hoe minder verkeer op de site.


Een voldoende groot aantal sites "vertraagt" zo veel dat het met het blote oog kan worden gezien. Dit is meestal te wijten aan drie factoren:


1. Administratiesysteem

Vaker dit gaat door de gebruiken van CMS. Constructeurs zijn op hun beurt zo gemaakt dat ze zoveel mogelijk gebruikers verbinden om ermee te werken, en ze "proppen" letterlijk een groot aantal noodzakelijke en absoluut nutteloze functies erin, die natuurlijk geen invloed hebben de snelheid van de site ten goede).


2. Technische gebreken op de site

U kunt een site van hoge kwaliteit maken, zelfs op een CMS, en u kunt ook een slechte site maken zonder een beheersysteem (d.w.z. zonder extra codes).


3. Hosting

De tijd tussen het moment dat de gebruiker het domeinadres in de adresbalk van de browser heeft getypt of naar de site is gegaan via de link, en de tijd waarna de site begon te laden, hangt af van de hosting (de plaats waar de site codeert bevinden zich). Er zijn veel hostingbedrijven, er zijn minder goede hostingbedrijven.

Responsive versie

En zelfs als de site visueel snel laadt, kan de laadsnelheid door zoekmachines als traag worden beoordeeld. Waarom? De prestaties van de site worden door zoekmachines afzonderlijk beoordeeld voor het werken met mobiele apparaten en voor het werken met computers. Idealiter zou de site een responsieve versie moeten hebben (ik heb je verteld waarom het nodig is). Zonder de responsive versie hoeft u niet op goede zoekmachinebeoordelingen te rekenen.

Responsive versie

Websitesnelheid testen Google

Er is een openbare dienst van Google waar u de laadsnelheid van uw site kunt controleren: PageSpeed Insights. Uit ervaring zal ik zeggen dat de service soms verschillende indicatoren voor dezelfde site toont met een pauze van een minuut, maar toch kunt u met zijn hulp veel nuttige dingen leren. Als de indicator springt, laat u dan leiden door het meest voorkomende cijfer, laten we zeggen uit 5 tests, dan is de kans het grootst dat deze correct is. De maximale score is 100 op 100. Het is buitengewoon moeilijk te behalen. Alle indicatoren in het bereik van 90 tot 100 worden als uitstekend beschouwd. Als het je gelukt is om 80 uit de site te "knijpen" voor mobiel, kan dit ook als een overwinning worden beschouwd.


De technische vereisten voor de laadsnelheid van websites van Google veranderen periodiek. Zo zijn ze bijvoorbeeld in mei of begin juni 2020 gewijzigd. En de sites waarmee werd gewerkt om de downloadsnelheid te verhogen, die in april 90% in dezelfde service vertoonden, begonnen 50% te vertonen. Sites die actief worden gepromoot, moeten worden verbeterd.

Snelheid website SEO

Snelheidwebsite SEO

Het verhogen van de laadsnelheid in termen van Google-statistieken maakt geen deel uit van de standaardtaak van het bouwen van een website. Websites gemaakt door de Webdesign Brabant Art hebben hoge laadsnelheden. Onze sites worden snel geladen, zowel vanaf computers als vanaf mobiele telefoons, omdat hebben schone code van hoge kwaliteit, een betrouwbaar professioneel administratiesysteem en worden ook gehost op een hosting waarvan ik de kwaliteit en betrouwbaarheid vertrouw.


Tegelijkertijd houd ik waar mogelijk rekening met de eisen van Google om de downloadsnelheid hoger te maken. Sommige sites hebben aanvullende revisie nodig voor Google-standaarden, in de regel wordt een dergelijke revisie uitgevoerd tijdens het werk aan websitepromotie, omdat, zoals we hierboven hebben opgemerkt, deze indicator belangrijk is bij het vormen van een lijst met resultaten bij het zoeken naar bepaalde zoekopdrachten.


Op het moment van schrijven is de downloadsnelheid van de Webdesign Brabant Art website 78% voor mobiel en 98% voor computers. Dit suggereert dat we weten hoe we een snelle website kunnen maken, niet alleen vanuit het oogpunt van de gemiddelde gebruiker, maar ook vanuit het oogpunt van zoekmachines.

WordPress snelheid optimalisatie

Tip: 10 manieren om het laden van uw WordPress-site te versnellen

  1. 1. Kies de beste webhostingprovider
  2. 2. Installeer de caching-plug-in en gebruik browsercaching
  3. 3. Minimaliseer het gebruik van CSS en JavaScript
  4. 4. Afbeeldingen optimaliseren
  5. 5. Gzip-compressie inschakelen
  6. 6. Prullenbak legen en WordPress-database optimaliseren
  7. 7. Gebruik een content delivery netwerk
  8. 8. Verminder het aantal postversies en schakel trackbacks en pingbacks uit
  9. 9. Opmerkingen pagineren
  10. 10. Upload geen video's rechtstreeks naar WordPress
Autor:
Liudmyla Webdesign