Webdesign Brabant Art Webdesign
 Brabant
Art

Google Analytics

Website met Google Analytics

Waarom is Google Analytics belangrijk
voor webmasters en site-eigenaren?

Waarom is Google Analytics belangrijk voor webmasters en site-eigenaren?

Google Analytics is een gratis tool die webmasters voorziet van belangrijke informatie over hun websites.


Wanneer u een website lanceert, is uw belangrijkste doel het vergroten van uw online aanwezigheid. Hoe meer verkeer uw site heeft, hoe meer kans u heeft om een community op te bouwen.


Aan de andere kant heeft u een krachtige tool nodig om uw websitebezoekers te analyseren. Google Analytics is de tool die u nodig heeft.


Google Analytics geeft u alle informatie die u nodig heeft over uw website. Deze informatie kan u helpen uw doel te bereiken. Welke informatie kunnen we verwachten van Google Analytics?

Hoe werkt Google Analytics?

Wie bezoekt uw site?

Google Analytics vertelt u waar uw bezoekers vandaan komen en met welke browser ze uw site hebben geopend.

Hoe gedragen gebruikers zich?

Google Analytics laat u zien welk gedeelte van uw site vaak wordt bezocht en hoelang ze in dat specifieke gedeelte blijven.


Deze informatie wordt gebruikt om het gedragsfactor en het conversiepercentage te berekenen. Wanneer een gebruiker uw site bezoekt en vertrekt zonder iets te doen, verlaag dit het gedragsfactor.

Hoe werkt Google Analytics

Wanneer bezoeken gebruikers uw site?

Het is erg belangrijk om de piektijd van uw site te kennen. Op deze manier kunt u uw nieuwe inhoud publiceren wanneer mensen naar uw site komen. Gelukkig kun je berichten plannen in WordPress.

Hoe hebben gebruikers uw site gevonden?

Analytics laat zien hoe bezoekers uw site vinden. Met deze informatie kunt u zich concentreren op het optimaliseren van uw site voor verschillende platforms om meer verkeer te genereren.

Wanneer bezoeken gebruikers uw site?

Hoe gaan gebruikers om met
de inhoud van uw site?

Hoelang blijven gebruikers op elke pagina? Hoeveel gebruikers hebben daadwerkelijk op uw call-to-action geklikt? Of hoeveel gebruikers op links op uw site hebben geklikt? Naast het beantwoorden van deze vragen kan Google Analytics ook een A/B-test uitvoeren om u te helpen bij het kiezen van de perfecte inhoud voor uw doelgroep.


Dat wil zeggen, Google Analytics is erg handig voor de groei van uw website. Dit zal u helpen uw publiek en hun behoeften beter te begrijpen.


Wanneer u voldoende informatie over uw doelgroep heeft, gebruikt u effectievere strategieën om meer verkeer naar uw site te krijgen. Wat uiteindelijk leidt tot een gelukkiger publiek.

Hoe gaan gebruikers om met de inhoud van uw site?

Google Analytics WordPress

Google Analytics WordPress

Hoe Google Analytics toevoegen aan WordPress?

De eerste manier is om handmatig WordPress-analyses zonder een plugin toe te voegen aan een childthema.


De tweede manier is om Google Analytics toe te voegen aan WordPress met behulp van een plugin.

Google Analytics instellen

Zowel de eerste als de tweede methode hebben hun eigen kenmerken, en zonder te weten hoe het werkt, kan het installeren en configureren van Google Analytics behoorlijk moeilijk zijn.


Ik bied u aan om Google Analytics voor uw website te installeren en in te stellen voor slechts €50. Meer over SEO kosten, SEO prijzen uitleg, SEO tarieven overzicht lees op het link te klikken. Daarna kunt u uw websitestatistieken en -analyses bekijken vanuit uw eigen Google-account of vanuit het WordPress-beheerderspaneel.

Ondersteuning voor uw website

➫ Een website ontwikkelen
➫ Een webshop onwikkelen
➫ Services & support

Ga naar Home pagina