Webdesign Brabant Art Webdesign
 Brabant
Art

WooCommerce

Een WordPress webshop met WooCommerce plug-in

WooCommerce plug-in

WooCommerse

Met WooCommerce kun je een online winkel laten maken en zonder de hulp van programmeurs ondersteunen. Dit is handig en goedkoop, maar tegelijkertijd flexibel en eem functioneel platform.

Al het bovenstaande maakt dat het een goed hulpmiddel is voor kleine en middelgrote bedrijven waarvan de eigenaren niet bereid zijn grote bedragen uit te geven aan het helemaal opnieuw ontwikkelen van winkels.

WooCommerce is een extensie van WordPress

De basisfuncties van WordPress zijn niet voldoende om verkoopwebsites te maken. Daarom bedachten de platformontwikkelaars WooCommerce, een plug-in die de functies aan de engine toevoegt om volwaardige winkels te runnen.

Het kant-en-klare systeem is dus WordPress met de WooCommerce-extensie geïnstalleerd. Na het installeren van de plug-in verschijnt een WooCommerce-tabblad in het WordPress-beheerpaneel met alles wat je nodig hebt om een winkel te maken en te beheren.

WooCommerce is een extensie van WordPress

Basis WooCommerce-functies

Verkooppagina's "WooCommerce"

Met het platform kun je een online winkel maken met aparte pagina's voor de algemene productcatalogus, categorieën en specifieke producten. Het platform voegt ook pagina's toe aan de site voor het plaatsen van een bestelling, een klantaccount, een winkelwagentje, enzovoort. Bovendien kun je extra secties met inhoud maken, of het nu een beschrijving van de winkel, contacten of artikelen is.

Betalingsmogelijkheden

Met WooCommerce kun je standaard betalingen accepteren via PayPal of bankoverschrijving. Maar in de ingebouwde uitbreidingswinkel zijn modules beschikbaar om andere betalingssystemen van over de hele wereld aan te sluiten.

WooCommerce order- en productbeheer

Je kunt de productcatalogus bewerken: beschrijvingen, afbeeldingen, prijzen, kortingen, hoeveelheden en andere informatie toevoegen. Bovendien geeft WooCommerce een lijst met kopers weer en kun je ontvangen bestellingen beheren. In feite krijg je een ingebouwd CRM.

Analytics

WooCommerce biedt ingebouwde analysetools. Het systeem geeft statistieken weer over bestellingen, betalingen, hoeveelheid goederen, belastingen en andere gegevens. Alle indicatoren worden automatisch berekend. Een deel van de informatie wordt gepresenteerd in de vorm van visuele grafieken.

Basis WooCommerce-functies

WooCommerce sjablonen en maatwerk

WooCommerce sjablonen en maatwerk

WooCommerce-gebruikers krijgen bijna onbeperkte vrijheid om het uiterlijk van de winkel aan te passen. Je kunt kiezen uit verschillende sjablonen (het zijn ook WooCommerce-thema's) en het uiterlijk eenvoudig aanpassen aan jouw behoeften met behulp van de visuele editor.


Met het systeem kun je zelfs jouw eigen sjablonen helemaal opnieuw maken. Maar hiervoor moet je de WordPress-documentatie bestuderen en de HTML-opmaaktaal begrijpen.

WooCommerce-plugins

Als plug-ins voor WordPress functies toevoegen aan de engine voor verschillende taken zijn WooCommerce-extensies meer gespecialiseerd: ze breiden de winkel allemaal op de een of andere manier uit. Sommigen voegen verschillende widgets toe aan de site, zoals een lijst met vergelijkbare producten. Anderen verbeteren het beheerderspaneel - ze stellen je bijvoorbeeld in staat om e-mails met orderbevestiging in te stellen. Weer andere stellen je in staat om WooCommerce te integreren met diensten van derden: van betalingsdiensten tot analysesystemen. Enz.

De schaalbaarheid die plug-ins bieden, is een van de belangrijkste kenmerken van WooCommerce. Met zijn hulp kun je het systeem aanpassen aan jouw bedrijfsprocessen.

WooCommerce-plugins

Ondersteuning voor jouw website

  • ➫ Een website ontwikkelen

  • ➫ Een webshop onwikkelen

  • ➫ Services & support