Webdesign Brabant Art Webdesign
 Brabant
Art

Zoekfunctie website

Een WordPress website met zoekfunctie

Wordpress zoekbalk toevoegen

Wordpress zoekbalk toevoegen

Ons hele leven "draait" op de een of andere manier om de zoektocht. Stelt u zich eens voor hoeveel moeilijker het voor u zou zijn om de dag door te komen en bepaalde problemen op te lossen zonder ooit de hulp in te roepen van Google, Yahoo of vergelijkbare zoekmachines.


Maar veel site-eigenaren begrijpen niet altijd waar een zoekmachine op een site voor dient als er een goede navigatie of een sitemap aanwezig is. Volgens veel experts is het ontbreken van een zoekopdracht echter nogal een blunder. Navigatie verplaatst de gebruiker dus alleen naar een of ander gedeelte van de site. En als er een veel rubrieken en informatie zijn? Probeer een barbecuerecept te vinden in de categorie Koken met duizend of twee inzendingen!

Wordpress zoekfunctie

Dit is waar WordPress zoeken om de hoek komt kijken. De sitezoekfunctie is standaard ingebouwd in WordPress en als u deze nog niet hebt ingeschakeld, is het tijd om een zoekwidget aan uw startpagina toe te voegen. Bezoekers van uw site kunnen dus direct zoeken naar de informatie waarin ze geïnteresseerd zijn op uw blog op trefwoorden en onderwerpen. Deze ingebouwde zoekfunctie heeft echter een aantal beperkingen.

Laten we het allemaal uitzoeken.

Wordpress zoekfunctie

WordPress-zoeklimieten

WordPress-zoeklimieten
 • - De standaardzoekopdracht in WordPress geeft de zoekresultaten weer in chronologische volgorde, waarbij de meest recente resultaten bovenaan de pagina worden weergegeven. Dit elimineert grotendeels de waarde van zoeken als een manier om precies de inhoud te vinden die het meest relevant is voor een zoekopdracht (inclusief "oude"), en niet de meest recente inhoud.

 • - Zoeken in WordPress werkt alleen binnen geposte berichten en "zoekt" niet naar inhoud op pagina's en in reacties op berichten. In de tussentijd kan het gedeelte met blogcommentaar een goudmijn zijn om zoekverkeer naar uw blog te leiden.

 • - Het is niet mogelijk om uw blogbezoekers te dwingen om alleen in een bepaalde inhoudscategorie/zoektype te zoeken. Op dit moment zoekt de ingebouwde WordPress-zoekfunctie naar "alles" zonder gebruikers de mogelijkheid te geven om de zoekopdracht te verfijnen tot wat ze willen.

 • - Ook mist de ingebouwde WordPress-zoekopdracht enkele van de "toeters en bellen" van volledige indexering en geavanceerd zoeken: geen markering van trefwoorden op de resultatenpagina, bijvoorbeeld geen filtering op type, geen geavanceerd zoeken per se, enz.

Sommige van deze beperkingen kunnen worden omzeild door plugins te installeren of een aangepaste code te gebruiken.

10 plugins om de WordPress zoekfunctie te verbeteren

 1. Relevanssi
 2. WooCommerce Product Search
 3. Custom Search by BestWebSoft
 4. Swiftype
 5. Dave's WordPress Live Search
 6. Better Search
 7. Search Everything
 8. WordPress Sphinx Search Plugin
 9. Highlight Search Terms
 10. Algolia
10 plugins om de WordPress zoekfunctie te verbeteren

Andere populaire WordPress modules